Projecten


07-07-2016 Een drijvende zonneweide op Texel

Een drijvend energiepark met ruim negenhonderd zonnepanelen. Locatie: waterzuiveringsinstallatie Evertsekoog op Texel. Opgewekt vermogen: voldoende om alle openbare Led-verlichting op Texel te laten branden. Bijdrage InnoFundNL: de aanbesteding en het procesmanagement bij de installatie van de drijvende panelen.

 

(het verhaal gaat verder onder de luchtfoto van de Texelse zonneweide)

 

 

Bijdrage InnoFundNL aan de drijvende zonneweide

 

Gemeente Texel en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zoeken een betrouwbare en technisch deskundige partner voor het drijvende zonnepark op Texel. Vijf partijen schrijven in. InnoFundNL schrijft samen met Texel4Trading en Systeembouw Meijert Boon in en ‘wint’. Reden: de hoge kwaliteit van het technische ontwerp, de duurzame betonnen drijvers (waar andere partijen kiezen voor RVS) en korte lijnen met een zorgvuldig gekozen zonnepanelenfabrikant in Frankrijk. Boon en Texel4Trading leveren de technische kennis. InnoFundNL een goed in elkaar stekende aanbesteding, afstemming met netbeheerders en vergunningverleners. En tot slot: een perfecte administratie en verantwoording naar de subsidieverleners van het project.

 

Wat betekent dit project voor Texelse duurzame ambities?

 

Het drijvende zonnepark op Texel inspireert andere bedrijven om op dezelfde manier te werk te gaan met zonne-energie. Een vakantiepark op het eiland onderzoekt nu de mogelijkheden voor een drijvende zonneweide op een waterbuffer. Dit kan vijf keer zoveel energie opleveren als de Evertsekoog.

 
De laatste projecten

01-03-2017 | Zonne-energie voor alle Texelaars
07-07-2016 | De Kikkertstraat is een wandeling waard geworden
07-07-2016 | Garnalen koelen en koken. Maar dan duurzamer.
07-07-2016 | De verbouwing van het De Wit Oils-pand op Texel
07-07-2016 | Een drijvende zonneweide op Texel
01-07-2014 | Minder bijvangst in de visnetten
01-07-2014 | Ommezwaai in de kokkelvisserij
01-07-2014 | Garnalen en makreel
01-07-2014 | Revolutionair Laserscannen
01-07-2014 | Fiscaal voordeel met energie besparen

Volg ons

InnoFundNL op Google+ InnoFundNL op Linkedin InnoFundNL op Twitter


Projecten

Nieuws & blog

Alle Texelaars krijgen energie van de zon Tien dingen die u moet weten de mogelijkheid om alle burgers en bedrijven op het eiland te laten meeprofiteren zonne-energie op Texel.

12-03-2017 Lees verder
Waarom Texel moet ontwikkelen om uniek te blijven We weten het allemaal zeker: Texel moet bijzonder blijven. De frisse blik van de landschapsarchitecten achter Planet Texel heeft ons geleerd dat je dan dus juist moet blijven ontwikkelen.

01-08-2014 Lees verder

Wat klanten zeggen

“We zijn hartstikke tevreden en hopen dat Esther dat met ons is.” Garnalenvisser Jan Simon de Haan: "De administratie rondom subsidieaanvragen is een tijdrovend proces. Esther van InnoFundNL neemt ons dit werk uit handen. Zij heeft waardevolle contacten bij de overheid."...

Lees verder
‘De Kikkerstraat is een wandeling waard geworden.’ Wil Homan is voorzitter van de stichting Waterrijke Perspectieven, die De Cocksdorpse centrumstraat Kikkertstraat aantrekkelijker maakt. “Esther Krijnen van InnoFundNL was voor de fondsenwerving een onmisbare schakel.”...

Lees verder