Willem-Anton Schagen – VOF Schagen ‘Keurig afgehandeld’

“Ik en mijn broer Albert  vissen handmatig op kokkels in de Waddenzee. Scheepswerf Padmos bouwt op dit moment ons nieuwe kokkelschip, de TX96. Dit komt binnenkort in de vaart.

Voor de bouw hebben we recht op subsidie; Esther van InnoFundNL heeft dit voor ons mogelijk gemaakt. Ik ken Esther al heel lang. Ik hoorde dat zij verschillende subsidieprojecten voor de Texelse visserijvloot begeleidde; daarom heb ik contact gezocht.

Twee jaar geleden heeft Esther ook voor mijn vorige bedrijf een subsidieproject begeleid. Het ging om een verswatersysteem, waarmee kokkels zandvrij kunt maken. Hiermee hebben we een smaakvollere kokkel in de markt gezet, die je steeds vaker ziet op de menukaarten in restaurants.

Esther heeft ook heeft dit project naar verwachting begeleid en keurig afgehandeld. Ze is duidelijk, betrokken en de lijnen tussen ons zijn kort.”

Willem-Anton Schagen, kokkelvisser, Vof Schagen.